Рецидивіст працював на фсб з тюрми заради обміну в рф: за державну зраду отримав 16 років ув’язнення



Засуджений за наркоторгівлю отримав ще 16 років за зраду Батьківщині.

СБУ довела, що ув’язнений, який перебував у виправній колонії співпрацював з фсб. За що він отримав ще 16 років в’язниці.

Про це повідомляє СБУ Чернівецької області.

Виявлений зрадник - житель Донеччини, відбував покарання в Торецькій виправній колонії за наркоторгівлю з 2021 року. Після повномасштабного вторгнення РФ його перевели до в’язниці у Чернівецькій області.

Протягом березня-квітня 2022 року, він постачав ворожій спецслужбі інформацію про місця базування Українських Сил оборони неподалік Бахмута.

 Головними джерелами інформації для нього були його кримінальні знайомі, з якими він таємно спілкувався через мобільний телефон. Всі відомості він передавав представнику фсб, який перебував на тимчасово окупованому Криму.

За свою «роботу» ФСБ обіцяло злочинцю допомогти потрапити до списку на обмін українських полонених. В’язень сподівався виїхати до РФ, де б уникнув подальшого відбування покарання у рф. 

Однак СБУ у квітні 2022 року повідомили про підозру у державній зраді

Він отримав ще 15 років позбавлення волі. З урахуванням одного року ув'язнення за попередні злочини, зловмисник проведе за ґратами в цілому 16 років.

Читайте також: 

  • На Буковині засудили ворожого агента до 15 років ув’знення: збирав інформацію про ЗСУ і планував вибухи на об'єктах інфраструктури
  • Чернівецькі правоохоронці затримали агента фсб у Херсоні: шпигуну загрожує довічне ув’язнення

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Найактуальніші новини читайте у нашому Viber (новини Чернівців)