У Мінсоцполитики розповіли, чи планують підвищення пенсій у 2024 році



У 2023 році в Україні відбулося підвищення пенсійних виплат за рахунок індексації. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу розповіла, чи є такі ж плани на 2024 рік.

Чи планується підвищення виплат для пенсіонерів наступного року

За словами посадовиці, у 2024 році розмір призначених виплат зменшуватися точно не буде. А зростання може статися лише за умови, якщо в країні знайдуть для цього додатковий ресурс. Однак навіть у такому випадку відсоток збільшення виплат буде напряму залежати від перемовин із міжнародними партнерами, які погодяться на фінансування програму.

Розміри призначених виплат точно буде збережено, їх ніхто не зменшуватиме. Намагатимемося збільшити допомоги з бідності, – сказала вона.

У Мінсоцполітики розповіли, що наповнення Пенсійного фонду також залежить від військових, які сплачують єдиний соціальний внесок зі своєї зарплатні. Це може дозволити провести індексацію, яку за ідеальних умов планують зробити в березні.

Ми ж розуміємо, що масштабна війна ще триватиме, тож розраховуємо приблизно на такі ж надходження до Пенсійного фонду, як і минулого року. Якщо знайдемо додатковий ресурс, зможемо збільшити виплати. Наступного року намагатимемося також, але складно сказати, що чекатиме нас на початку весни після ще однієї складної зими. Тому поки що плануємо, а життя покаже, – додала Оксана Жолнович.