Курс із мінної безпки стане обов'язковою частиною навчальної програми



Курс з мінної безпеки увійде до шкільного курсу “Здоров’я, безпека та добробут” та буде обов'язковим для вивчення в закладах освіти України. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Чим викликано таке рішення МОН

Україна наразі є однією з найбільш замінованих країн світу: 30% її території  забруднені мінами. За підрахунками ООН з прав людини, вибухонебезпечні предмети з моменту повномасштабного вторгнення вже спричинили 100 жертв тільки серед дітей .

Саме тому Міністерство освіти і науки України спільно з ЮНІСЕФ працюють над практикумом з мінної безпеки для школярів та онлайн-курсом з викладання мінної безпеки для вчителів.

Завдання дорослих і всієї системи освіти – надати дітям усю можливу інформацію про те, як залишатися в безпеці, – резумував міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Також за даними МОН цього року вже 5 000 педагогів, соціальних працівників і представників громадських організацій пройшли тренінги з навчання дітей мінної безпеки. Крім того, офлайн- і онлайн-заняття з мінної просвіти провели для понад 640 000 дітей.

У межах програми для працівників закладів освіти уже створили посібник з докладними планами та презентаціями для уроків із мінної безпеки, які доступні на вебсайті “Все про мінну безпеку” та в бібліотеці корисних матеріалів “Спільнотека”.