Сир, від якого краще відмовитися: два шкідливі види



Не всі сири корисні для здоров'я, деякі з них і зовсім особливо шкідливі. Про те, які сири можуть нашкодити організму, розповімо далі.

Дієтологи стверджують, що відмовитися варто від плавленого і крем-сиру.

Плавлений сир

На етикетках цього продукту практично завжди є напис "пастеризований плавлений сирний продукт пастеризований". Такий продукт містить у собі зайві хімічні Е та фосфатні харчові добавки. Ці речовини можуть порушувати роботу шлунка та нирок.

Крем-сир

Сир, який не несе жодної користі для здоров'я та значно шкодить здоров'ю. Дієтологи стверджують, що в раціоні краще мати менше чогось корисного, ніж вживати щось, що навіть не має чіткої назви. М'які сири містять багато солі та жиру, при цьому - мало кальцію та білка. Проте саме за білок цінуються сири.

Такі сири краще замінити сиром або хорошим твердим сиром.