Руйнування у Львові внаслідок обстрілу: пошкоджено близько 100 помешкань



Місто виділить 20 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків ранкового ракетного удару.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Сьогодні внаслідок ракетного удару по Львову було пошкоджено близько 100 помешкань, вибито близько 500 вікон в будинках. Один з житлових будинків постраждав найбільше. Також значних руйнувань зазнав дитячий садок поруч.

Зранку на місці події відбулось виїзне засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого прийнято першочергові рішення щодо ліквідації наслідків. Зокрема, комунальники обстежать всі будинки і територію поблизу для оцінки збитків. Вже прийнято рішення про виділення з міського бюджету 20 млн грн на ліквідацію наслідків.

Спочатку члени комісії заслухали представників мешканців та управління освіти.

«У постраждалому будинку є 70 квартир, по 10 в кожному під’їзді. Найбільше постраждали 6-й і 7-й під’їзди, що потребують заміни конструктивних елементів, там пошкоджено дах. Жертв немає», – сказав Назарій Чорний, керівник управлінської компанії будинку.

Водночас значних руйнувань зазнав і дитячий садок, розташований поруч.

«Дитячий садочок “Казка” відвідує близько 70 дітей. Приміщення садка постраждало дуже сильно: вибито всі вікна, всі міжкімнатні двері, постраждав дах і територія, куди влучила ракета.

Наразі батьки всіх дошкільнят повідомлені, дітей буде переведено до найближчих дитячих садочків в районі», – розповів Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Представники ДСНС розповіли, що на місці залучені всі необхідні сили і засоби, проведено першочергові роботи з локалізації та гасіння пожежі. Зараз рятувальники займаються розбором конструкцій.

Також спільно з мешканцями місто вирішить питання щодо тимчасового проживання на час відновлювальних робіт.

«Зараз необхідно провести спілкування з мешканцями, щоб вони знали, де вони зможуть тимчасово проживати, поки будуть тривати роботи з ліквідації наслідків. Ми діємо за існуючою процедурою – кожен мешканець отримає фінансову компенсацію за пошкоджені двері і вікна, щоб пошвидше приступати до відновлення. Найближчим часом визначимо, куди будемо відселяти мешканців, треба дати людям різні опції на вибір

Щодо садочка – коли рятувальники закінчать свою роботу, треба одразу оцінити ситуацію і брати підрядну організацію для нагальної заміни вікон, дверей», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Як зазначив перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку Львова Андрій Москаленко, за попередніми розрахунками, потрібно близько 20 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Відтак комісія прийняла такі рішення:

З резервного фонду виділяють близько 20 млн грн для ліквідації наслідків ракетного удару.

Щодо житлового будинку, що постраждав, керівництво ОСББ має охарактеризувати остаточні пошкодження та обговорити з мешканцями потребу щодо відселення. Місто покриє всі видатки: заміна вікон, дверей, ремонтні роботи даху, тощо.

Визначити і запропонувати людям місця для відселення – модульне містечко, готелі, орендоване житло, витрати на які покриватимуться з місцевого бюджету.

У дитячому садочку будуть одразу приступати до ремонтних робіт. Для цього будуть залучені всі необхідні комунальні підприємства.

Читайте також: Ракета у Львові зруйнувала дитячий садок, є постраждалі, - ВІДЕО.