Школи та садки Кременчука, в яких немає АПС, не почнуть навчання навіть з укриттям



Кременчук дотримується графіку з установлення автоматичної пожежної сигналізації (АПС), до якого входять майже всі школи міста й 20 садків. Але в деяких закладах у заплановані терміни, до 1 вересня, не вкладаються, про що повідомив начальник Кременчуцького районного управління ДСНС Олексій Стеценко.

Ліцензовані організації проводять монтаж пожежних сигналізацій, і пан Стеценко дав оцінку цьому процесу: «[Порівнюючи] З попередніми роками, дійсно ситуація покращилась. І думаю, що до кінця року в нас буде гарний стан щодо облаштування автоматичних пожежних сигналізацій у навчальних закладах».

Але що ж робити закладам, які не встигають за планом почати навчальний рік з АПС? Адже виходить, що й експлуатацію будівлі дозволяти не можна буде навіть з повністю готовим укриттям.

Все залежить від того, наскільки «кипить» робота, і яка її частина вже зроблена. Якщо монтаж уже на завершальній стадії або треба узгодити технічні моменти, тоді фахівці ДСНС отримують гарантійні листи, де зазначено, що в закладі в найкоротші будуть закінчені роботи.

Якщо ж гарантійний лист прислали, коли роботи тільки почалися, це не спрацює, і дітей в закладі навчати не можна буде, поки не виконають усі вимоги ДСНС.