В Україні перевіряють всі укриття на території навчальних закладів, – МВС



В Україні співробітники поліції проводять перевірку всіх укриттів, зокрема розташованих на територіях навчальних закладів. Після обстеження рекомендації передадуть до Міністерства освіти й науки України.

Про це йдеться у повідомленні Міністра МВС Ігоря Клименка у Facebook.

Повідомляється, що 10 серпня Ігор Клименко спільно з міністром освіти та науки Оксеном Лісовим, заступником керівника Офісу Президента Олексієм Кулебою та керівниками ОВА обговорювали підготовку до нового навчального року. 

"Безпека дітей – незмінний курс роботи МВС у цьому питанні. ДСНС України спільно з Національною поліцією України систематично проводять комісійні обстеження укриттів, у тому числі тих, які знаходяться на території закладів освіти. 

Звичайно, першочергово потрібно зважати на безпекову ситуацію в кожній окремій громаді. Тож ми узагальнюємо ці дані та передамо рекомендації колегам з Міністерство освіти і науки України", - написав Клименко.

Також він зазначив, що МВС продовжує реалізацію власних проєктів, які спрямовані на формування безпечного освітнього середовища, це:

• підготовка спеціалістів з безпеки;

• розширення мережі класів безпеки, яких в Україні вже створено майже 1500;

• впровадження паспорту безпеки кожного навчального закладу;

• посилення безпекових заходів у закладах освіти (охорона, сигналізація, відеоспостереження тощо). 

Читайте також: На базі закладів освіти Криворіжжя є 25 протирадіаційних і 246 найпростіших укриттів. Тривають їх ремонти і реконструкції.