Не з’явився у військкомат, бо не було грошей на дорогу: на Тернопільщині судили ухилянта



В Тернопільській області суд виніс вирок по справі про ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Так, 1 серпня Борщівський районний суд призначив умовне покарання для обвинуваченого, який не з'явився до військкомату за повісткою.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Судді чоловік пояснив, що за висновком медичної комісії він був визнаний придатним до військової служби і отримавши повістку про прибуття для відправки до лав Збройних сил України прибув 17 липня 2022 та був направлений у військову частину. Після проходження медичної комісії наступного дня був визнаний непридатним до військової служби в десантно-штурмових військах. Обвинувачений повернувся назад в Борщів, де 19 липня 2022 він знову отримав повістку про необхідність прибуття у військкомат для подальшої відправки до лав Збройних сил України в іншу військову частину. Через відсутність коштів на проїзд він не прибув до відділу».

Крiм того, один зi свiдкiв у судi повiдомив, що в телефонному режимi підсудний у нецензурній формі вiдмовився вiд проходження служби за мобiлiзацiєю.

Пiсля цього у вiйськкоматі вирiшили звернутися до правоохоронних органiв.

Під час судового засідання чоловік цілком визнав свою провину.

Тому суд визнав його винним у скоєннi кримiнального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначив йому покарання з випробуванням, визначивши iспитовий строк в один рiк.