Як відмити віконні рами до ідеальної білизни й усунути сліди від скотча: перевірені методи



Бруд, залишки клейкої стрічки і жовтизна на пластикових віконних рамах надають приміщенню неохайного вигляду. Тому потрібно мити і очищувати їх як слід. За допомогою методів, які використовують досвідчені господині, цей процес не завдасть особливого клопоту і не займе багато часу.

Як позбутись жовтизни на пластикових вікнах

Зазвичай причинами появи жовтих плям на рамах є перепади температури або вигорання матеріалу на сонці. Такі сліди дуже важко відмити звичними засобами, тому потрібно приготувати спеціальну суміш. Для цього слід змішати у рівній кількості зубну пасту та соду. Цю суміш нанести на пожовтілі ділянки, залишити на кілька хвилин, після чого потерти губкою і змити водою.

Також ефективно усувають жовті плями спирт та господарське мило. Їх можна спробувати застосувати, якщо попередній спосіб подіяв недостатньо.

Чим відмити пластикові вікна від чорноти

На віконних рамах нерідко з'являється цвіль та грибок, які і є причиною чорноти. Пліснява розмножується за умов підвищеної вологості в приміщенні або через неправильно встановлене вікно. Тому насамперед потрібно подбати про усунення першоджерела проблеми, щоб чорнота більше не з'являлась.

Ефективно видаляє цвіль звичайний столовий оцет. Потрібно змочити цим розчином ганчірку і ретельно протерти рами, після чого змити чистою водою.

Крім того, знищують грибок засоби з хлором, але їх треба використовувати тільки в умовах гарної провітрюваності приміщення та оберігаючи руки від контакту з ними.

Як очистити пластикові вікна від старої плівки

Якщо плівка або скотч на рамах вже довгий час, то видалити їх без слідів вкрай важко. Тому потрібно попереднє розм'якшення. Для цього слід взяти фен (якщо є будівельний фен, то краще використовувати його), трохи прогріти плівку та зняти її пальцями або скребком.

Сліди, що залишились після цього, рекомендується змастити звичайною рослинною олією. Також можна використати будь-яку ефірну олію. Потрібно просто натерти ці ділянки одним з цих засобів, а через 10-15 хвилин протерти ганчіркою.