Гауляйтер Маріуполя показав, як окупанти готують приміщення для "виборів", - ФОТО



У Маріуполі окупаційна адміністрація готує приміщення для проведення так званих "виборів".

Як запевняє гауляйтер окупованого міста Олег Моргун, "процес підготовки ведеться згідно з графіком". За його словами, на одній з ділянок у Центральному районі нібито вже завершуються внутрішні оздоблювальні роботи. Моргун запевнив, що у день "виборів" відкриються всі дільничні виборчі комісії.

Судячи по тому, у якому стані є зараз приміщення дільничних виборчих комісій, за місяць окупанти навряд чи впораються.

Нагадаємо, попри ситуацію на фронті і повільний відступ російської армії із захоплених територій, окупанти все ще сподіваються провести псевдо вибори 10 вересня на територіях, захоплених після 24 лютого 2022 року. 

Проте очільник терористичної організації «ДНР» Денис Пушилін заявив, що побоюється, що вибори можуть не відбутися. Він припускає, що Київ перешкоджатиме проведенню виборів.

Тим часом в Україні наголосили, що не визнають легітимність цих "виборів".  Центральна виборча комісія України у своїй постанові наголосила, що проведення у вересні 2023 року так званих виборів на тимчасово окупованих територіях України, у тому числі у Донецькій області, є грубим порушенням норм як українського, так і міжнародного права. 

Будь-які спроби щодо організації підготовки та проведення на території суверенної незалежної України органами влади рф та їх посадовими особами чи за їх сприяння псевдовиборів є нелегітимними, а результати не матимуть жодних юридичних наслідків. 

Читайте також:

Пушилін боїться проводити вибори на окупованій території Донеччини

В Україні заочно судитимуть Пушиліна. Йому загрожує 10 років в'язниці