На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає повернути державі землі ландшафтного парку "Тилігульський"



Березанський районний суд розгляне позов ОВА до Миколаївської райдержадміністрації та громадянки про усунення перешкод у користуванні  визнанні незаконною земельної ділянки площею 9 соток й вартістю понад 900 тисяч гривень.

Як повідомляє обласна прокуратура, встановлено, що спірна земельна ділянка на момент її надання у власність належала до земель державного лісового фонду та  перебувала у користуванні ДП "Очаківське лісомисливське господарство", правонаступником якого є ДСГП "Ліси України", а тому без вилучення у встановленому законом порядку у постійного користувача не могла передаватися у приватну власність взагалі та, зокрема, для індивідуального дачного будівництва.

Крім того, ділянка повністю входить у межі об’єкта природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку "Тилігульський", а тому на неї розповсюджується спеціальний правовий режим, що забороняє передачу такої ділянки у приватну власність будь-яких осіб. Наразі, судом відкрито провадження у справі, розгляд триває.

Раніше редакція 0512 розповідала, чи становить загрозу екології Миколаївщини відпочинок на Тилігульському лимані.