Чернівецька область допомагає Херсонщині: буковинці зібрали понад 100 тонн допомоги



Громади Буковини активно збирають продукти харчування, питну воду та інші необхідні речі для постраждалих від підриву дамби Каховської ГЕС.

Чернівецька обласна військова адміністрація повідомила, що громади Чернівецької області активно збирають допомогу для жителів Херсонщини, які постраждали від підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Зараз вже зібрано понад 100 тонн допомоги, яка передається херсонцям.

9 червня зі штабу із збору допомоги Чернівецької області відправили фуру з гуманітарним вантажем, який включає 3 човни, 20 тонн води та інші необхідні речі. Вантажі з продуктами харчування, питною водою, дитячим харчуванням, засобами гігієни, моторами та потрібними речами також надійшли з Чернівців, Новоселиці, сіл Тарашани, Чагор, Бояни, Кам’янської та Хотинської територіальних громад.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Найактуальніші новини читайте у нашому Viber (новини Чернівців)

Загалом сьогодні з Чернівецької області відправили 90 тонн води, 15 човнів, 50 помп, 10 тонн продуктів. Дякуємо жителям громад, підприємцям, усім небайдужим буковинцям, котрі відгукнулися на заклик допомогти постраждалим жителям Херсонської області.

Збір допомоги триває, вже готується відправка наступних гуманітарних вантажів.

Куди приносити допомогу:

Чернівці на вулиці Героїв Майдану, 194 б. Тут можна приносити воду та невеликі речі з переліку необхідного.

Допомогу великого розміру приймають у ТОВ «Роднічок» за адресою: с. Бояни, вул. Індустріальна, 1.

Ще один пункт знаходиться по вул. І. Франка, 29. Це Будинок культури творчої молоді "Автограф".

Куди на Буковині звертатись постраждалим херсонцям:

Для допомоги переселенцям, зокрема постраждалим жителям Херсонщини, в Чернівецькій області працює "гаряча лінія", яка надає консультативну допомогу та забезпечує безкоштовним житлом. Номер "гарячої лінії" для звернень: 0800335047.

Також, відділ соціального захисту населення обласної військової адміністрації консультує вимушених переселенців щодо можливості отримання довідок про внутрішнє переміщення та соціальних виплат. Звертайтеся за номером: (0372) 55 03 80.

Читайте також:

  • Куди на Буковині звертатись постраждалим херсонцям - контакти
  • Лісівники Буковини готові приймати евакуйованих з Херсонщини
  • Буковина відправила на Херсонщину 10 тонн гуманітаркої допомоги - як ще можна допомогти