Найоригінальніший рецепт окрошки: який інгредієнт додасть заправці пікантного смаку
2023-06-05 23:04:57 Источник: https://www.5692.com.ua/
Окрошка - страва, яку люблять готувати багато господинь, а отже, і рецептів цієї страви існують сотні, а можливо, й тисячі. І, звичайно ж, окрошка, приготована за, здавалося б, ідентичними рецептами, виходить у різних господинь зовсім різною. Для окрошки цей принцип дійсний так само, як і для знаменитого українського борщу.
Є один інгредієнт, який навіть досвідчені господині використовують для приготування тієї холодної страви нечасто. Гірчиця - секретний інгредієнт пікантної та незвичайної окрошки.
Для приготування страви знадобляться:
- кілька картоплин;
- півтора літра мінеральної води;
- 3 ст. ложки жирної сметании;
- 2 філе курки;
- 4 яйця;
- редис - 5-6 шт.;
- огірки - 2 шт.;
- гірчиця - 1 ст. ложка;
- зелень - за смаком.
Філе та яйця потрібно відварити і залишити остигати. Яйця краще залити холодною водою. Потім потрібно нарізати огірки та редиску - соломкою, кубиками - це не має значення. Остиглі м'ясо та яйця також нарізати. Зелень порізати дрібно і скласти в посудину, в якій готуватиметься окрошка.
Потім потрібно посмажити на сковороді картоплю, солити її потрібно перед кінцем приготування.
Коли картопля охолоне, її та інші інгредієнти помістити в каструлю, залити мінеральною водою. Залишилося додати сметану, гірчицю, і пікантна окрошка готова.