Найоригінальніший рецепт окрошки: який інгредієнт додасть заправці пікантного смаку



Окрошка - страва, яку люблять готувати багато господинь, а отже, і рецептів цієї страви існують сотні, а можливо, й тисячі. І, звичайно ж, окрошка, приготована за, здавалося б, ідентичними рецептами, виходить у різних господинь зовсім різною. Для окрошки цей принцип дійсний так само, як і для знаменитого українського борщу.

Є один інгредієнт, який навіть досвідчені господині використовують для приготування тієї холодної страви нечасто. Гірчиця - секретний інгредієнт пікантної та незвичайної окрошки.

Для приготування страви знадобляться:

  • кілька картоплин;
  • півтора літра мінеральної води;
  • 3 ст. ложки жирної сметании;
  • 2 філе курки;
  • 4 яйця;
  • редис - 5-6 шт.;
  • огірки - 2 шт.;
  • гірчиця - 1 ст. ложка;
  • зелень - за смаком.

Філе та яйця потрібно відварити і залишити остигати. Яйця краще залити холодною водою. Потім потрібно нарізати огірки та редиску - соломкою, кубиками - це не має значення. Остиглі м'ясо та яйця також нарізати. Зелень порізати дрібно і скласти в посудину, в якій готуватиметься окрошка.

Потім потрібно посмажити на сковороді картоплю, солити її потрібно перед кінцем приготування.

Коли картопля охолоне, її та інші інгредієнти помістити в каструлю, залити мінеральною водою. Залишилося додати сметану, гірчицю, і пікантна окрошка готова.