За минулу добу вогнеборці Хмельниччини ліквідували 11 пожеж, з них 9 – в екосистемах



Впродовж доби з 3 на 4 червня вогнеборці області здійснили 67 оперативних виїздів, з них 11 – на пожежі.

У житловому секторі горіло в містах Полонне та Хмельницький. Так, 3 червня у Полонному на вул. Бортницька вогнеборці приборкали пожежу господарчої споруди на території приватного домоволодіння, при цьому врятувавши житловий будинок від нищівного полум’я.

Того ж дня у Хмельницькому на вул. Свободи наші надзвичайники ліквідували займання балкона на шостому поверсі дев’ятиповерхівки. В обох випадках без жертв та травмувань.

Не обійшлося без пожеж в екосистемах, їх було 9.

По 4 пожежі на відкритих територіях ліквідували у Хмельницькому та Шепетівському районах, 1 виникла в Кам’янець-Подільському районі. Загальна площа цих займань склала майже 7000 кв.м, а на їх ліквідацію залучили 43 надзвичайники та 10 одиниць техніки ДСНС.

Окрім того, зафіксоване перше займання лісової підстилки. Пожежа виникла в лісовому масиві поблизу с. Мала Боровиця Шепетівського району, її ліквідовано силами надзвичайників ДСНС та працівниками Кунівського лісництва й Ізяславського лісового господарства на площі 5000 кв.м.

Служба порятунку Хмельниччини вкотре закликає громадян схаменутися!

Суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми, створена самою природою. Той, хто стверджує, що спалювати траву корисно, помиляється і вводить в оману інших. Не випалюйте сухотрав’я — передусім ви завдаєте шкоди здоров’ю людей, руйнуєте екосистему, адже при трав’яній пожежі гинуть усі живі комахи й тварини, що мешкають у траві та на поверхні ґрунту.

Пам’ятайте — такими діями ви здійснюєте злочин, за який передбачено адміністративну, а в окремих випадках й кримінальну відповідальність! Тож будьте свідомими!