Відсторонили через пост у Фейсбуці: одеські журналісти виступили на підтримку пресофіцера Херсону



В Одесі відбувся спільний брифінг журналістів і фіксерів південного регіону з приводу відсторонення з посади пресофіцера Херсону, начальника пресслужби тактичної групи "Грім" Дмитра Плетенчука.

Захід проходив у Media Center Ukraine — Odesa.

Відставка відбулась після того, як Дмитро Плетенчук опублікував на своїй сторінці на Facebook інформацію про збиття літака СУ-35.

Журналісти та фіксери зібралися, аби висловитися проти відставки пресофіцера Херсона.

"Це не тільки одне питання до ОК "Південь", яке підіймалося вже не один раз. Це, напевно, стало останньою краплею і призвела до цього брифінгу", - каже фіксер та журналіст Артем Перфілов.

Відсторонили через пост у Фейсбуці: одеські журналісти виступили на підтримку пресофіцера Херсону, фото-1

"Ми, та я особисто, знаю, що пан Дмитро був одним з найефективніших пресофіцерів Півдня, але, якщо брати роботу "Півдня" в цілому, то вона мене особисто не дуже влаштовувала, тому пан Дмитро був один з людей, з яким можна було ефективно працювати. Спочатку це було в Миколаєві, зараз в Херсоні", - каже Артем.

Відсторонили через пост у Фейсбуці: одеські журналісти виступили на підтримку пресофіцера Херсону, фото-2

"Я вважаю, якщо ми хочемо реформувати нашу армію по стандарту НАТО, то робота пресслужб військових повинна відповідати їхнім стандартам. Це ефективна, оперативна, кризова комунікація та, безумовно, безпека та конфіденціальність. І, якщо говорити про цей збитий СУ-35, то всі телеграм канали вже говорили про те, що його збили. Українські журналісти сьогодні не можуть спиратися тільки на телеграм-канали, тому що це спричинить сумний розвиток української журналістики і я вважаю, що це було передчасне відсторонення Дмитра", - висловилася журналістка Олена Ротар.

В цілому журналісти незадоволені роботою ОК "Південь". Вони вважають, що Одеський регіон якось "виділяється", адже існують єдині правила роботи журналістів по всій Україні. І відповіді на питання "Чому?" - не має. 

Журналісти підписали звернення, щоб залишити Дмитра Плетенчука на посаді.