Вершкове масло: чому не варто від нього повністю відмовлятись та що робить його незамінним для нашого раціону



Вершкове масло – це один з найкорисніших продуктів тваринного походження, який має мати місце у нашому повсякденному раціоні.

Такої думки дотримується сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк.

Вершкове масло містить цілий букет вітамінів – А, B, C, D, Е і К. Вони благотворно впливають на стан шкіри, волосся і нігтів, уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет і настрій, – пояснила Людмила Сердюк.

Терапевт також зазначила, що у вершковому маслі міститься велика кількість триптофану – амінокислоти, яка сприяє виробленню серотоніну.

Помірне вживання масла зменшує потяг до солодощів та запобігає переїданню.

За словами терапевта, рекомендовано вживати не більше 30 г вершкового масла на день. Для людей із серцево-судинними захворюваннями, а також для дітей до 10 років цю норму слід зменшити до 10 г.