Чернігівці розповіли, чи відзначатимуть День вишиванки



Чи будете відзначати День вишиванки? Якщо так, то що це свято для вас означає? Чи маєте власну вишиванку? З цими запитаннями ми звернулися до перехожих на вулицях Чернігова.

Чернігівці розповіли, чи відзначатимуть День вишиванки, фото-1

Оксана, працівниця Департаменту соціальної політики:

- День вишиванки відзначається 18 травня. Це важливе свято нашої Батьківщини, до якого я теж причетна. У мене є своя вишиванка, поки що тільки одна, їй приблизно 2 роки. У нас на роботі кожну п’ятницю можна одягати вишиванку, керівництво дає таку можливість, також я одягаю її на свята.

Чернігівці розповіли, чи відзначатимуть День вишиванки, фото-2

Наталія, менеджерка:

- У мене немає вишиванки, колись була, але порвалася, тому не вдягаю. Знаю, що скоро свято вишиванки буде, але я його не відзначаю. Комусь, напевно, це важливо, а комусь – ні. Зараз є більш глобальні проблеми, ніж мова, вишиванки і таке інше.

Чернігівці розповіли, чи відзначатимуть День вишиванки, фото-3

Олексій, підприємець:

- Моя дружина купила собі вишиванку і відзначає це свято, а я - ні. Я приміряв, але мені вона не личить. Взагалі всім українцям варто мати вишиванку, але тільки за бажанням, звісно. Її ж у всьому світі визнають, адже це наша ідентичність. Та не обов’язково її показувати, головне – щоб вишиванка була у серці. Не варто гнатися за модою та носити її лише тому, що всі зараз так роблять. Ну, а свято хороше, світле, треба його відзначати!

Чернігівці розповіли, чи відзначатимуть День вишиванки, фото-4

Ірина, пенсіонерка:

- Я не проти дня вишиванки, але сама не відзначаю його. Вважаю, що краще святкувати після перемоги, зараз це не на часі. У мене є вишиванка, і у рідних - також, усі від найменшого до найстаршого її мають. Їх ніхто не змушував купувати чи носити, це особистий вибір кожного. Раніше вишиванка була повсякденним одягом, який додавав національного колориту, тому вважаю, що її можна одягати не тільки на свята. Особисто я часто ношу вишиванку влітку, коли тепло, все цвіте, душа радіє.