Вибухи в Мелітополі є провокацією росіян



Вчора в тимчасово окупованому Мелітополі пролунало щонайменше два вибухи. На думку мера Мелітополя, обидва - є провокацією окупантів. 

Про це Іван Федоров заявив в ефірі національного телемарафону новин.

"Перший вибух був о 7 ранку і про нього одразу повідомили вороги в своїх телеграм-каналах, але на нашу думку, це провокації, які вони почали робити. Вони переслідують кілька цілей: вони не випускають колаборантів, особливо тих, хто приїхав з континентальної Росії, всім наказано сидіти до останнього. Тож вони роблять так, що на них нібито полюють і це привід виїхати. Схоже так і було вчора. Адже того, кого нібито намагались підірвати, ми про такого навіть не знаємо. Друга мета - їм потрібен привід оголосити подальшу евакуацію в наступних населених пунктах", - сказав він.

Ще один вибух стався ввечері. За словами Федорова, після нього в 70% міста Мелітополя зникло світло, вода і мобільний зв'язок. 

"Одразу після цього, ворог масово почав перекодування техніки в бік Запорізької лінії фронту. Це десятки одиниць техніки і вже через декілька годин світло з'явилося. Тож, намагаються чинити провокації", - сказав він. 

Мер додав, що говорячи про евакуацію, то погодились виїхати не тисячі, а сотні людей.