Необмежена кількість спроб та талони онлайн: які позитивні зміни при складанні практичного іспиту очікують майбутніх водіїв



В Україні відбувається реформування сервісних центрів МВС та процесу складання іспитів для отримання посвідчення водія.

У рамках проєкту реформування передбачаються нововведення щодо складання практичних іспитів на право керування транспортним засобом. А саме, планується скасувати обмеження на кількість спроб складання практичного іспиту.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Зараз у кандидатів на отримання посвідчення водія є три спроби для складання практичного іспиту. Якщо вони провалюються, тоді доводиться заново проходити теорію. Після цього знову надається три спроби складання практичного іспиту.

Законодавчою ініціативою передбачається, що в Україні можна буде складати практичний іспит на право керування транспортним засобом необмежену кількість разів. Але ці спроби можливі тільки протягом 2 років – поки є чинним свідоцтво про закінчення автошколи.

Покращення очікуються і в отриманні талона попереднього запису на складання практичного іспиту. Зараз для цього потрібно відвідати сервісний центр МВС, щоб отримати талон у терміналі. Також є необхідність уточнювати у співробітників наявність вільного авто або повідомляти про своє бажання складати іспит на транспортному засобі автошколи, де проходило навчання.

Після впровадження проєкту в українців з’явиться можливість оформити талон попереднього запису онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС через Е-запис.

Нововведення мають запрацювати протягом 2023 року.