Перемога над теперішнім злом рашизму буде найкращим вшануванням пам’яті, - Президент України



Учора, 8 травня, Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому звернені подякував Українським воїнам: тим, хто захищає небо і тим, хто б'ється заради України на передовій. Він зазначив, що бійці Повітряних сил та інших родів військ, які залучені до оборони від ракет та "шахедів" терористів - цими днями просто молодці.

Голова держави відзначив воїнів 96-ї Київської зенітної ракетної бригади. А також підрозділи, які бʼються на найбільш жорстоких напрямках: у Марʼїнці, Бахмуті, Авдіївці - та боронять державу, незважаючи на будь-які "дати", які ставлять перед собою окупанти.

Також Володимир Зеленський наголосив, що спіхи українців в обороні проти російської агресії – це однозначно антидот проти інших агресій. Світ повинен бачити, що вільний народ здатен захистити свободу від загарбників.

Можемо ми – а отже, зможуть інші, якщо будуть діяти так само сміливо, так само влучно і так само разом з іншими вільними народами. Дякую кожному нашому воїну, який дає Україні цей результат! Дякую кожному партнеру, який допомагає нашим воїнам саме тією зброєю, яка потрібна для результативності! - зазначив Президент України.

Перемога над теперішнім злом рашизму буде найкращим вшануванням пам’яті, - Президент України, фото-1

Крім того, учора, 8 травня, голова держави провів засідання Ставки, де доповідали командувачі оперативних напрямків, Головком і керівники розвідки. За його словами, на основі цих доповідей будуть зроблені певні кроки, які зміцнять захист України. До того ж, були підняте питання навчання та підготовки нових підрозділів і Володимир Зеленський повідомив, що Україна має хороші новини щодо боєприпасів, проте наразі їх ще не час озвучувати.

Також Президент провів декілька безпекових нарад з урядовцями.

Одна з них стосувалась розмінування України. Зазначається, що станом на зараз більше 179 тисяч квадратних кілометрів території держави забруднені мініми та боєприпасами, які не розірвались, а на їхнє розмінування потрібні десятиліття.

Володимир Зеленський наголосив, що влада готує спеціальну систему дій, яка дозволить зробити це швидше та активно співпрацює в цьому питанні з пвртнерами.

Крім того, за його словами, була проведена безпекова нарада, яка стосується фундаментально нової розробки безпеки для України: від захисту кордону до нових безпекових умов для роботи шкіл.

У кінці своєї промови Володимир Зеленський звернувся до українців і нагадав, що 8 травня, коли світ згадував слова "ніколи знову", українці давали сенс для цих слів.

Не лише пам'ятати, а й захищати. Не лише цінувати життя, а робити все, щоб кожен, хто загрожує життю, кожен, хто несе агресію, кожен, хто вдається до терору проти інших народів, щоб кожне таке зло програвало. Я дякую усім хто допомагає нам захищати життя. Слава всім нашим воїнам, хто зараз у бою заради України! Хай перемога над теперішнім злом рашизму буде найкращим вшануванням пам’яті тих, хто боровся і переміг нацизм! Слава Україні! - сказав Президент.