Пушилін пояснив, чому маріупольцям перестали платити гроші



З січня цього року в установах окупаційної адміністрації, які фінансуються за рахунок російського бюджету, перестали виплачувати зарплату.

Після багаточисельних скарг в березні у деяких комунальних закладах Маріуполя стали частково виплачувати гроші за січень та лютий, проте у багатьох «бюджетників» досі тривають невиплати.

«Як жити, якщо в сім'ї чоловік і дружина працюють в одній державній установі і не отримують зарплату з початку року, причому до нового року справно платили, коли закінчиться цей балаган... От би наш уряд так жив, як прості роботяги...І взагалі не виплата ЗП законно карається, залишили людей без засобів виживання», - скаржиться маріупольчанка в Телеграмі 17 березня.

Вночі з суботи на неділю під час візиту диктатора путіна в Маріуполь місцеві мешканці поскаржилися і йому на цю проблему. Ну а диктатор наказав розібратися в питанні Денису Пушиліну.

Очільник терористичної організації «ДНР» Денис Пушилін в проблемі розібрався так, як міг - озвучив її на оперативній нараді.

Пушилін зазначив, що проблема із заборгованостями є не тільки в Маріуполі, а у всіх інших містах окупованої частини Донецької області. Тож хай маріупольці заспокоються.

Причиною боргу перед працівниками бюджетних установ Пушилін називає складнощі з інтеграцією в російську систему фінансування.

«Випадки із затримками зарплат є і в інших містах ДНР, переважно на ресурсопостачальних підприємствах, і пов'язані вони з перехідним періодом. У нас часто через обставини діяли нестандартні механізми, яких немає в Росії, і зараз усі проблемні питання – а вони різні в різних галузях – перебувають у стадії врегулювання. Частково заборгованості вже погашено, решті підприємств уряд максимально сприяє скороченню термінів виплат».

Нагадаємо, російське видання The Moscow Times з'ясувало, що заборгованість із зарплати через несвоєчасне отримання коштів із бюджетів усіх рівнів у лютому 2022 року в росії підскочила відразу на 1400%.

Станом на початок березня загальна сума грошових боргів перед співробітниками російського держсектору досягла 152 000 000 рублів. Ще у січні сума заборгованості була у 15 разів меншою, а станом на кінець минулого року боргів не було взагалі.

 Фіксується одна з найбільших заборгованостей російської влади перед працівниками сфери освіти, де за один лише лютий заборгованість підскочила у 12 разів - до 162 000 000 рублів. Заборгованість із зарплати перед лікарями зросла на суттєві 37% за місяць. 

Російські журналісти уточнюють, що сума боргів російського уряду по всій країні станом на початок березня становила 779 000 000 000 рублів.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube