Скарги на нелюдські умови: в Одеському обласному ТЦК показали, як утримують призовників, - ФОТО, ВІДЕО



В мережі з'явилось відео про начебто нелюдські умови в Одеському обласному територіальному центрі комплектування. На сторінці ТЦК в Facebook показали, в яких умовах насправді тримають військовозобов’язаних під час проходження медичної комісії та очікування відправки у військові частини. 

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Вчора, 16 березня, в мережі почало набирати популярності відео, на якому чоловік скаржиться на те, що його незаконно утримують в Одеському обласному територіальному центрі комплектування. Також він жалівся на відсутність нормальних умов для зодовільнення базових людських потреб. Пізніше на його акаунті у соціальній мережі Тік-Ток почали з'являтися нові відео на цю тему. Разом з тим почала обурюватись громадськість. 

В ТЦК відреагували на відео і заявили, що умови в територіальних центрах комплектування відповідають статутним нормам: є місця відпочинку, санітарні зручності з гарячою водою, гідне харчування. Також зазначається, що строк перебування в пункті, як правило, не перевищує трьох діб.

Відео у ТЦК назвали таким, що дискредитує ЗСУ, а чоловіка - блогером, який намагався підняти свій рейтинг в соцмережах на темі мобілізації.

"Один з блогерів, що навчав в соціальних мережах премудрості швидкого заробітку, потрапивши до пункту формування команд в територіальному центрі комплектування, намагався підняти рейтинги власного каналу за рахунок розхитування теми нелюдських умов в такому пункті, невиправданого перебування там військовозобов’язаних та т.п", - наголосили в терцентрі.

Зазначимо, що на акаунті чоловіка дійсно розміщено багато відео, в яких він розповідає про нібито легкий заробіток в інтернеті і спонукає людей перейти за сумнівним посиланням. 

Окремо зазначимо, що на певних відео про ТЦК блогер закликав або дякував аудиторії за підписку на його акаунт у Тік-Ток. Пізніше більшу частину роликів він видалив, заявивши, що його нібито змусили зробити це під погрозами. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Одеса ПЛЮС (@odesa_plus)