В Україні планується другий етап індексації пенсій: кого з громадян торкнеться та коли очікувати



Українцям повідомили, що березневою індексацією пенсій усе не закінчиться: улітку на громадян чекає ще одне підвищення виплат. Кого воно торкнеться та на скільки буде збільшено пенсії, читайте далі.

Починаючи з 1 березня, в Україні провели масштабну індексацію пенсійних виплат. Під цю програму підпало 10,5 мільйона громадян країни. Однак це підвищення стане не єдиним у 2023-му році.

Кого стосуватимуться наступна індексація

Незважаючи на те, що в країні триває повномасштабна війна та більша частини бюджету України направлена на боротьбу проти росії, у Кабінеті Міністрів спланували декілька речей, які мають підтримати вразливу частину населення, тобто пенсіонерів.

Наступна індексація має стартувати 1 липня 2023-го року. Це збільшення виплат буде так само складати 19,7%.

Підвищення буде стосуватися наукових співробітників, державних чиновників та працівників органів місцевого самоврядування.

Як зазначають у Пенсійному фонді, мова йде про пенсії, які були назначені громадянам, спираючись на законодавство України про державну службу, про службу в органах місцевого самоврядування, про статус народного депутата України, про наукову та науково-технічну діяльність.