В Одесі може подорожчати вода та водовідведення



Тарифи на воду та водовідведення в Україні, зокрема, в Одесі можуть зрости. Нові тарифи планують затвердити у березні. Перший етап підвищення прогнозується вже у квітні.

Про це повідомилапресслужба Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

НКРЕКП планує у березні цього року включити до порядку денного засідання у формі відкритого слухання питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

"Звертаємо увагу на те, що наразі опрацьовується можливість встановлення вказаних тарифів двома етапами: з 01.04.2023 та з 01.07.2023, з урахуванням зазначених в обґрунтувальних матеріалах підходів.

Зокрема, проєкти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства. З метою стримування фінансового навантаження на споживачів, та в той же час для забезпечення їх послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості Регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів", - йдеться у повідомленні.