"Народний" супутник в дії: скільки ворожої техніки вполював "ICEYE"



99

Завдяки можливостям “ICEYE” значна частина з цього переліку  знищена та відображена у щоденних зведення Генерального штабу ЗСУ.

Нагадуємо, що за гроші, зібрані українцями на «народні Байрактари», придбали космічний супутник компанії ICEYE. 

Для чого ЗСУ супутник?

Україна зможе отримувати ексклюзивні знімки безперервно, гарантовано та у режимі 24/7. Це допоможе краще планувати операції та ефективніше нищити ворога.

Супутникові дані передають іноземні партнери?

Вони допомагають Україні, але із затримкою. Тепер процес передачі даних від моменту знімка до моменту отримання його військовими підрозділами скорочується до кількох годин. За умов війни – це суттєва перевага. 

Як він працює?

Україна визначає, що і коли знімає супутник, та як передає дані. Ми повністю володіємо, розпоряджаємося і користуємося знімками супутника. Він «підсвічує» поверхню землі власними радіохвилями – знімає навіть вночі, попри хмари, дощ, туман, задимленість. 

Співробітники воєнної розвідки України вкотре висловлюють подяку всьому українському суспільству, яке долучилося до збору коштів на космічний апарат, кожному волонтеру, хто щоденно надає допомогу захисникам України та Благодійному Фонду Сергія Притули. Такі очі на орбіті дозволяють цілодобово та в будь-яку погоду виявляти і спалювати замасковану російську військову техніку, озброєння та особовий склад.