Повісток буде більше: військовий пояснив причини посиленої мобілізації в Україні



Протягом кількох останніх тижніх по всій Україні темпи мобілізації дещо зросли, хоча загальний призов на службу все ще продовжується. Лави Збройних Сил України потребують людей для освоєння нової західної техніки та поповнення втрат.

Про це в ефірі "Апостроф TV" повідомив капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

Олександр Ганушин зазначає, що поточні темпи мобілізації очевидно є вищими, ніж були пів року тому. Вони пов'язані з тим, що Росія мобілізувала велике число своїх громадян.

За словами Ганущина, багато людей потрібно для опанування нової техніки, яка надходить в Україну з інших країн. Крім того, необхідно поповнювати втрати з нашої сторони.

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби та для служби на нулі", - сказав військовий.

З огляду на ці причини, Олександр Ганущин переконаний, що мобілізація однозначно продовжиться.

Він також додає, що держава має право примушувати громадян виконувати закон про мобілізацію у воєнний час попри їхнє бажання.

"Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше - це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися", - пояснив свою позицію військовий.