День жалоби на Запоріжжі та атака по школі на Донеччині: головне по регіонах



Триває триста сімдесят шоста доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби противник завдав 27 авіаційних та 4 ракетних удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед мирного населення.

Редакція розкаже про ситуацію по регіонах України. 

Загроза завдання російською федерацією ракетних ударів залишається високою по всій території України.

Чернігівська область

За минулу добу ворог обстріляв із АГС Новгород-Сіверський район. Жертв та руйнувань немає.

Сумська область

В понеділок зранку росіяни обстріляли з міномета Білопільську громаду. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Вчора протягом дня російські війська здійснили обстріли Білопільської громади з мінометів та скинули з БПЛА вибуховий пристрій ВОГ. За попередньою інформацією − без втрат та руйнувань.

Вночі ворог вів обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Ввечері був артилерійський обстріл території Новослобідської громади. Інформація про постраждалих та руйнування з’ясовується.

Запорізька область

За минулу добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Плавні, Високогірне, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Мала Токмачка, Чарівне, Кам'янське, Степове. Надійшло 16 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Також  сьогодні, 6 березня, у Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими від ворожого ракетного удару, який стався 2 березня. Тієї ночі російські нелюди влучили у багатоповерхівку та забрали життя 13 невинних: чоловіків, жінок і дитинки, яка лише починала жити.

Дніпропетровська область 

Вночi ворог атакував чотирма безпілотниками. Усі були знищені.

Після 6-ї години ранку агресор ударив по Нiкопольському району з важкої артилерiї. Під обстрілом опинились Червоногригорівська громада та Нiкополь.

Протягом доби ворог бив з артилерії по Нікополю. За вчорашній день по місту ворог випустив понад 10 артилерійських снарядів. Пошкоджені шість приватних будинків і дві господарські споруди. Руйнувань зазнали приватне підприємство та магазин, пошкоджені лінії електропередач.

Харківська область 

На Слобожанському напрямку протягом доби загарбники обстріляли з мінометів та артилерії населені пункти Бударки, Ветеринарне, Вільхуватка, Стрілеча, Красне, Тернова і Огірцеве.

На Куп’янському напрямку ворог з артилерії обстріляв райони Дворічної, Гряниківки, Масютівки і Піщаного.

Вчора зранку війська рф обстріляли будівлю станції Куп’янськ-Південний, сталася пожежа. Без постраждалих.

Також протягом дня ворог із танків та САУ обстрілював смт Дворічна Куп'янського району. Без постраждалих.

У селі Бударки Чугуївського району вчора вдень російський боєприпас влучив у автомобіль. Загинуло подружжя – 48-річний чоловік та 45-річна жінка.

Луганська область 

Минулої доби Сили оборони відбили ворожі атаки в районах Білогорівки і Невського.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли Куземівки, Білогорівки, Невського, Червонопопівки і Серебрянського лісництва.

Донецька область 

В понеділок зранку російська армія обстріляла Часів Яр. Пошкоджені житлові будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

Вночі агресори ракетами вдарили по Краматорську. Зруйнована школа. Постраждалих немає.

За добу війська рф обстріляли із ЗРК "С-300", артилерії, РСЗВ "Град" та "Смерч", танків, мінометів село Гришине, Авдіївку (коксохімічний завод, житловий сектор, промислова зона), Бахмут, Курахове, села Красногорівка, Дачне, Времівка, Ласточкине, Карлівка.

За добу на Донеччині один цивільний загинув і п'ятеро були поранені.

Миколаївська область 

У неділю вдень та вранці в понеділок ворог завдавав артилерійських та мінометних обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонська область

Загарбники вели обстріли по районах населених пунктів Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка та Херсон.

росіяни з мінометів ударили по селу Понятівка Дарʼївської громади. Ворог цілеспрямовано атакував житловий будинок, у якому перебували цивільні. Загинули жінка та двоє її синів – 2016 та 2008 років народження.

У селищі Кіндійка в передмісті Херсона під час недільної служби ворог обстріляв церкву. Люди не постраждали. Руйнувань зазнав будинок священника.

За добу війська рф здійснили 74 обстріли Херсонщини, випустили 354 снаряди, у тому числі чотири рази били по Херсону.